PMI Barcelona Chapter

Capitol PMI BCN

EL PMI:

El Project Management Institute, creat al 1969, és una organització sense ànim de lucre dedicada al progrés de l´estat de l´art en Direcció de Projectes.
El PMI està representat en més de 185 països, per més de 270.000 membres en tot el món.

L´adhesió al PMI està oberta a qualsevol persona amb interès en l´aplicació, pràctica, ensenyament i investigació dels principis i tècniques de la Direcció de Projectes.

Afiliar-se al PMI suposa enllaçar-se a una xarxa global, de professionals i experts en Direcció de Projectes.

EL CAPÍTOL DE BARCELONA:

El Capítol de Barcelona és una entitat privada inscrita al Registre d'Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya amb el número 29.590, que representa el PMI a Catalunya des del Gener del 2004.

Actualment el Capítol de Barcelona el formem uns 500 afiliats.

Els objectius de PMI són:

 • Desenvolupar y promoure la professió de Director de Projectes.
 • Instaurar el professionalisme de la Direcció de Projectes, mitjançant l´establiment d´estàndards professionals, la certificació de Directors de Projecte i un codi deontològic per a l´exercici de la professió.
 • Convertir-se en un reconegut fòrum de lliure intercanvi d´idees sobre Direcció de Projectes, així com de solucions per a la seva aplicació pràctica en tots els sectors.
 • Definir i difondre els fonaments de la Direcció de Projectes, així com el desenvolupament d´un cos de coneixement i un centre d´experiències que permeti gestionar els projectes amb èxit.
 • Col·laborar amb universitats i altres institucions de formació per a recolzar un ensenyament apropiat de la Direcció de Projectes.
 • Cultivar els contactes amb altres organitzacions relacionades amb la Direcció de Projectes, Empreses i Organitzacions, tant públiques i privades com nacionals i internacionals, amb la fi de promoure la cooperació en matèries d´interès comú.

 

Per assolir aquests objectius, el PMI proporciona:

 • 1. Estàndards en Direcció de Projectes

Els estàndards professionals del PMI estan basats en el PMBOK ® (A Guide to the Project Management Body of Knowledge). Ja existeixen versions del PMBOK per a diversos sectors industrials. Per a la direcció coordinada dels projectes d'una empresa, el PMI ha confeccionat l'estàndard OPM3 ® (Organizational Project Management Maturity Model).

 • 2. Programes Certificació

La certificació de Directors de Projecte PMP ® (Professional Project Manager) promoguda pel PMI, és la més reconeguda a tot el món. Per als que comencen a treballar en aquest camp, el PMI ha creat la certificació CAPM ® (Certified Assistant in Project Management).

 • 3. Publicacions Professionals

Les revistes mensuals PM Network i PMI Today et mantindran al corrent dels assoliments de la professió a tot el món. La publicació electrònica trimestral PM Journal, està dedicada a la investigació en el camp de la Direcció de Projectes. PMIpublica a més una gran varietat de llibres, casos pràctics i materials d'autoformació i promou un centre virtual de coneixement i experiència.

 • 4. Grups de Treball

Integrats en PMI, existeixen més de 250 Capítols Locals (Chapters) per tot el món. També més de 30 comunitats virtuals, els anomenats Grups d'Interès Sectorial (SIGs) dedicats a estudiar l'aplicació de la direcció de Projectes en sectors industrials concrets i els Col · legis (Colleges) que treballen sobre temes genèrics, com ara planificació, mesura del rendiment, etc.

 • 5. Congressos i Trobades Professionals

Anualment, el PMI organitza congressos a Amèrica del Nord, Europa, Amèrica del Sud i Àsia per reunir experts i practicants de la Direcció de Projectes.

 • 6. Homologació d'Educació

Amb les seves iniciatives d'acreditació acadèmica d'universitats i registre de proveïdors d'educació, el PMI homologa els millors programes de formació i entrenament de professionals.

OBJETIUS DEL CAPÍTOL DE BARCELONA

  • Desenvolupar, promoure i fomentar la professió de Director de Projectes i les activitats afins.
  • Instaurar el professionalisme en la Direcció de Projectes, mitjançant l'establiment d'estàndards professionals, la certificació de Directors de Projecte i un codi deontològic per a l'exercici de la professió.
  • Convertir-se en un fòrum reconegut de lliure intercanvi d'idees sobre la Direcció de Projectes, així com de solucions per la seva aplicació pràctica en tots els sectors.
  • Definir i difondre els fonaments de la Direcció de Projectes, així com el desenvolupament d'un cos de coneixement i un centre d'experiències que permeti gestionar els projectes amb èxit.
  • Col·laborar amb universitats i altres institucions per recolzar una formació adequada de la Direcció de Projectes.
  • Cultivar els contactes amb altres organitzacions relacionades amb la Direcció de Projectes, empreses i organitzacions, tant públiques i privades com nacionals i internacionals, amb la finalitat de promoure la cooperació en matèries d'interès comú.

SUSCRIBIRSE SI NO ES MIEMBRO

captcha 

ef logo hrz fc rgb

Propers Esdeveniments

There are no up-coming events

Socis del Capítol

Socis 1280
New Members This Year 536
Socis PMP® 250
Socis CAPM® 1
Socis PgMP® 2
Socis PMI-RMP® 1
Socis PMI-ACP® 12
Socis PfMP® 1
Socis PMI-PBA® 0
Members with no Certification 1026
Breakdown by type  
Individual Members 329
Student Members 950
Other Members 1
PMP/CAPM/PgMP/PMI-SP/PMI-RMP/PMI-ACP/PfMP/PMI-PBA are registered marks of the Project Management Institute, Inc.